Kwart Europeanen vindt dat seks zonder toestemming mag

Een kwart van de Europeanen vindt dat seks zonder toestemming geoorloofd is als de vrouw dronken is, of provocerend gekleed, niet heel duidelijk nee zegt of zich niet verzet. Dat zei de Tsjechische EU-commissaris Vera Jourova (Justitie) vandaag in Brussel bij de lancering van een campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen.

De cijfers komen uit een nieuw rapport van Eurobarometer. Eén op de drie ondervraagde vrouwen zegt na haar vijftiende fysiek of psychisch seksueel geweld te hebben ondervonden. Dat geldt zowel voor binnen als buiten de huiselijke kring. Eén op de twintig vrouwen is slachtoffer van verkrachting.

Genoeg is genoeg
Eén op de vijf Europeanen denkt echter dat vrouwen vaak misbruik of verkrachting verzinnen of overdrijven. ,,Dat moet allemaal stoppen. Genoeg is genoeg”, aldus de Europese Commissie in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, die morgen plaatsvindt.

De EU-campagne, waarvoor 10 miljoen euro is uitgetrokken, duurt een jaar. Jourova spoort slachtoffers aan altijd aangifte te doen.

You May Also Like

3 thoughts on “Kwart Europeanen vindt dat seks zonder toestemming mag

  1. Ongelooflijk, soms krijgt de vrouw nog niet eens de kans om NEE te zeggen en dan kan een man een vrouw zomaar verkrachten zonder straf!!! Dit slaat nergens op, want NEE is nog altijd NEE!!!1

  2. Als echte man zou ik het zo nog eens niet willen als het zo moet. Dan moet je gewoon je hand gebruiken. Maar dat geeft wel aan dat het respect ten opzichte van een ander compleet aan het verdwijnen is. Ikke,ikke en nog eens ikke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: ®lucky28003.nl 2007-2018